Salenveien 12  3970 Langesund, Norway
Telefon: +47 35 96 32 70, epost: [email protected]
noende
vakumEn vakuum løfter er et løfteutstyr som er basert på vakuum. Vakuumet kommer fra en vakuum pumpe. Ejektoren er den sentrale delen i systemet for at vakuum skal oppstå.

Hvordan oppstår vakuumet?

Vakuumet er egentlig en naturlig kraft som oppstår ide at:

  • Luft presses i en bestemt retning
  • Luften må presses i et begrenset omfang

I etterkant av dette fenomenet oppstår en minus i forhold til luft. Dette er en kraft som vi kaller et vakuum.

Fravær av materie. En plass som inneholder luft eller gass som er mindre enn atmosfærisk trykk.

Hvordan måles vakuum?

Vakuum nivået er vanligvis målt i tommer av kvikksølv (Hg). Dette er det samme uttrykket som brukes når værmelderen rapportene at "barometeret er 29.21" Hg og fallende. Det maksimale vakuum som kan oppnås på en vanlig dag er 29.91999.
”Tommer” vann er et annet begrep som brukes for å måle vakuum hvor 1 "Hg = 13,6" H20. ”Tommer” vann benyttes normalt ved måling av vakuum eller lavt lufttrykk. Vakuum kan også måles i mmHg, mikron, mbar, atmosfærer.
Høyde fra havet påvirker mengden av vakuum som kan oppnås. En tommelfingerregel er å trekke 1 "Hg for hver 1000 meter over havet. Således kan en pumpe normalt nå 27" Hg ved havnivå, deretter i Denver (5000' oh) vil det bare bli 22 til 23 "Hg.

gizmoNår løftet overstiger ca. 15 kilogram er det nødvendig med riktig løfteutstyr. Elektratalje brukes for å lette disse løft. Maskinforskriften har klare bestemmelser for hvor tunkt en persom kan løfte uten løfteutstyr.

Elektrotalje designet for lett bruk. Lav vekt, enkel å montere.
Kan leveres med rustfri eller el-forsinket kjetting.
Vi er sertifisert som sakkyndig virksomhet jfr.

Elktrotalje leveres med løftekapasitet fra 125 kilogram til 3000 kilogram.

Flere av våre prosjekter innebærer bygging av kran samt tilhørende vakuumløfter. Da vakuumløfteren henger i kroken på kranen får bedriften en fleksibel løsning hvor de kan bruke kranen med eller uten vakumløfteren. Vår ingeniør erfaring og sertifisering sikrer en sikker kran med en sikker vakumløfter.

Vakumløfteren er mobil og kan på den måten brukes på alle bedriftens kraner.

thumb hierarchie 171

Uansett hva du ønsker å håndtere med vakuum, vil du finne riktig sugekopper! Vi har nærmest ubegrenset antall sugekopper med ulike former, størrelser og materialer.

Kontakt oss i dag for en prat om ditt behov for vakuum løfteutstyr, på telefon 35 96 32 70!

Kjøp direkte fra produsent!

Ved å kjøpe din Vacjet vakuumløfter for din bedrift direkte fra Vaclift AS, sparer du alle fordyrende mellomledd. Vacjet vakuumløfter er sertifisert og godkjent for Norske bedrifter.

 

Noen av bedriftene vi har levert Vacjet Vakuum Løfterere til:

Ruukki-front-page    nordan   norgesvinduet   frank-moenkongsberg